28

Το άνοιγμα των προσφορών για την κατασκευή της μονάδας της Μεγαλόπολης αποφάσισε, τελικώς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο εξουσιοδότησε τον Π.Αθανασόπουλο να διαπραγματευτεί με ανώτατο όριο για το κόστος κατασκευής τα 500 εκατ. ευρώ και να μην υπάρξουν ρήτρες αποζημίωσης σε περίπτωση μη έγκαιρης υλοποίησης του.

Η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν επεισοδιακή, καθώς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων Μεγαλόπολης διέκοψαν τη συνεδρίαση, ζητώντας να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός, καθώς ανησυχούν ότι η επαναπροκήρυξη θα οδηγήσει ουσιαστικά σε ακύρωση του έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα μέλη του ΔΣ μετέβησαν σε άλλη αίθουσα, όπου και συζητήθηκε τελικώς το θέμα. Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε κατόπιν όλων αυτών τα εξής:

«Την αναβολή της λήψης απόφασης επί της εισήγησης ΔΜΚΘ/6950/24-07-09, για τη ματαίωση και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή και λειτουργία στη Μεγαλόπολη Μονάδων, με καύσιμο φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 750 έως 835 MW.

»το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού.

»την εξουσιοδότηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου, όπως, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών του ως άνω διαγωνισμού, ενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της επιχείρησης, ιδίως, καθόσον αφορά: την επίτευξη τιμήματος του ως άνω διαγωνισμού, με όριο τα 500.000.000 ευρώ και την παραίτηση του αναδόχου και μειοδότη του ως άνω έργου από κάθε απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη, κατά έως 12 μήνες, καθυστέρηση έναρξης εμπορικής λειτουργίας της νέας μονάδας για οποιονδήποτε λόγο, ιδίως, όμως, λόγω καθυστέρησης στα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ή/και στα έργα κατασκευής των ΚΥΤ Πάτρας και Μεγαλόπολης και της Γραμμής Μεταφοράς ΥΤ Πάτρας – Μεγαλόπολης, για λόγους μη αναγόμενους στην υπαιτιότητα της ΔΕΗ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ