106

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμά ότι η ανεργία στη χώρα θα φτάσει το 10% το 2009, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της ήταν έφταναν το 9,6%. Τον Ιούνιο, η ανεργία στις ΗΠΑ είχε φτάσει το ρεκόρ του 9,5%.

Αντιθέτως, η Fed εκτιμά ότι η συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας θα είναι φέτος μικρότερη από όσο υπολόγιζε το Μάιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η οικονομίας των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί μεταξύ 1 και 1,5 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ πριν από τρεις μήνες το περιθώριο κυμαινόταν στο 1,3-2%.

Η «αισιοδοξία» πηγάζει από την εκτίμηση ότι η κατηφορική πορεία της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο μμισό του 2009 δεν ήταν τόσο εκτεταμένη όσο αρχικά πιστευόταν.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμά ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο μισό του έτους, αλλά με εξαιρετικά αργό ρυθμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press