Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Με οριακή άνοδο
103
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ο γενικός δείκτης τιμών στις 11.30 βρισκόταν στις 2.211,97 μονάδες παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 18,9 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο έχουν οι κλάδοι της κοινής ωφέλειας κατά 3,39%, της τεχνολογίας κατά 2,56%, και της υγείας κατά 2,03%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι κλάδοι των τραπεζών κατά 1,03%, των πρώτων υλών κατά 0,71% και των βιομηχανικών προϊόντων κατά 0,45%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,27%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο κατά 0,63% και της μικρής κεφαλαιοποίησης εμφανίζει κέρδη σε ποσοστό 0,36%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 53 ενισχύονται, 41 υποχωρούν και 17 παραμένουν αμετάβλητες.
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης Footsie-100 κέρδισε 6,02 μονάδες (0,14%) φτάνοντας τις 4.255,23.
Ανοδικά άνοιξε το Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,74% στις 3.163,53 μονάδες.
Ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax αυξήθηκε κατά 0,25% στις 4.820,61 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος