106

Σχέδιο «γενικής επισκευής» της οικονομίας των ΗΠΑ, με αυστηρότερους κανόνες και ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ετοιμάζει η αμερικανική κυβέρνηση. Στόχος είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανεμφάνισης μιας κρίσης παρόμοιας με τη σημερινή, και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης στο σύστημα.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ανέφερε ότι το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα εξαλείφει τα «κενά» του συστήματος που επέτρεψαν το ρίσκο που οδήγησε στην σημερινή ύφεση.

«Είχαμε ένα οικονομικό σύστημα που στα θέμελιά του ήταν ασταθές και εύθραυστο, και δεν κατάφερε να προστατεύσει καταναλωτές και επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από ό,τι φαίνεται μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε το ενδεχόμενο μίας ακόμη πιο εκτεταμένης μεταρρύθμισης, που θα ενοποιούσε όλους τους ελεγκτικούς οργανισμούς.

Σε άρθρο του την προηγούμενη μέρα, ο υπουργός σκιαγραφώντας τις προτάσεις που θα γίνουν είχε κάνει λόγο για αύξηση των προϋποθέσεων κεφαλαίου και ρευστότητας για όλους τους οικονομικούς θεσμούς και αυ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ