Το Βατικανό αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για κληρικούς και υπαλλήλους
Τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των κληρικών, καλογραιών και των λαϊκών υπαλλήλων του αυξάνει το Βατικανό. Από το 2010 όσοι προσλαμβάνονται στο παπικό κρατίδιο θα πρέπει να εργαστούν δύο χρόνια περισσότερο από τους παλαιότερους συναδέλφους τους.
51
Το Βατικανό αποφάσισε να αυξήσει το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των κληρικών, καλογραιών και των λαϊκών υπαλλήλων του.
Ετσι, από το ερχόμενο έτος όσοι θα προσλαμβάνονται από το παπικό κρατίδιο θα πρέπει να δουλέψουν δύο χρόνια περισσότερο από τους παλαιότερους συναδέλφους τους.
Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους, οι άνδρες θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 τους (αντί για τα 65, που ήταν το σημερινό όριο) και οι γυναίκες στα 62 αντί για τα 60.
Οι κληρικοί κα οι καλόγριες που απασχολούνται με διοικητικές αρμοδιότητες θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 72 τους, πάντα με αύξηση 24 μηνών, σε σχέση με τα σημερινά όρια ηλικίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, σε γραπτή του εγκύκλιο, τονίζει ότι ο Πάπας Βενέδικτος «ενέκρινε τις προτάσεις αυτές που υποβλήθηκαν από το ταμείο των συντάξεων, με στόχο να εξασφαλισθεί η ισορροπία του συνταξιοδοτικού αυτού οργανισμού».
Η εγκύκλιος δεν προβλέπει αλλαγές σε ό,τι αφορά τους επισκόπους και τους καρδινάλιους, για τους οποίους η σχετική ρύθμιση του 1998 ορίζει ως ηλικία συνταξιοδότησης το 75ο έτος.
Η καινούργια ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους νέους εργαζόμενους.
Όσοι υπάλληλοι έχουν ήδη προσληφεί και επιθυμούν να παραμείνουν για δύο επιπλέον χρόνια στη θέση τους, μετά το 65ο έτος ηλικίας, θα μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας του Βατικανού, ο οποίος και θα κρίνει κατά περίπτωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Περιστέρι Betsson – Καρδίτσα 82-69: Νίκη μετά από την 6η Δεκεμβρίου για τους γηπεδούχους
- «Προδομένη» νιώθει η Βικτόρια Μπέκαμ από τον Μπρούκλιν -Τον προστάτευε επί χρόνια από «σκοτεινές ιστορίες»
- Η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΑΕΚ – Ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική
- Κρίσεις Ταξιάρχων Ελληνικής Αστυνομίας – Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι
- Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς της Μινεσότας ότι «υποκινούν εξέγερση»
- Φιντάν: Αν η Τουρκία ήταν στην ΕΕ δεν θα είχε γίνει Brexit