Τη συγγνώμη της ΕΛ.ΑΣ. περιμένει η μουσουλμανική κοινότητα
Να ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έσκισε σελίδες από το Κοράνι, ζητά η μουσουλμανική κοινότητα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση υποστηρίζοντας πως ο αστυνομικός δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου.
43
Να ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για το περιστατικό με τον αστυνομικό που έσκισε σελίδες από το Κοράνι, ζητά η μουσουλμανική κοινότητα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση υποστηρίζοντας πως ο αστυνομικός δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου.
«Η καταστροφή του Κορανίου αποτελεί για εμάς τους μουσουλμάνους τη μεγαλύτερη προσβολή» λέει στα Νέα ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν ιερή οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο».
«Η Αστυνομία ρίχνει λάδι στη φωτιά αρνούμενη να δεχθεί την ευθύνη του αστυνομικού που προσέβαλε το ιερό μας κείμενο. Εμείς θέλαμε μια συγγνώμη από την Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν πήγαμε στο αρχηγείο και στη ΓΑΔΑ και ζητήσαμε να βγει στην τηλεόραση μαζί με εμάς ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη κάτι που θα έβλεπαν οι μουσουλμάνοι και θα μπορούσαμε να τους ηρεμήσουμε» συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ.
Η Αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει πως ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτήν την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο.
Από τα ευρήματα προκύπτει πως πρόκειται για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία.
Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη
«Το μεμονωμένο και υπό έρευνα αυτό περιστατικό δεν δικαιολογεί την πρόκληση επεισοδίων από άτομα αποφασισμένα να διαπράξουν φθορές σε περιουσίες πολιτών και να προκαλέσουν συμπλοκές και τραυματισμούς, διαταράσσοντας σοβαρά την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καλώντας τους οικονομικούς μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα «να σεβαστούν την έννομη τάξη», καθώς «η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές».
«Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των πολιτών για ευταξία και ευνομία. Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα» συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;



