38

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή. Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 12:30 βρισκόταν στις 2.288 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,66%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 62,4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιμέρους δείκτες κινούνται σε θετική τροχιά, με εξαίρεση του Εμπορίου, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,34%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 3,24%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,92% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 2,46%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,51%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο κατά 1,52% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 1,38%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 143 ενισχύονται, 39 υποχωρούν και 35 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδος στην Ευρώπη

Με άνοδο άρχισαν την Παρασκευή οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,51% και διαμορφώθηκε στις 3.233,82 μονάδες.

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 0,25% και διαμορφώθηκε στις 4.356,33 μονάδες.

Με ελαφρά άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,08% και διαμορφώθηκε στις 4.904,67 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ