Έρευνα στην Ιταλία για το θάνατο 12χρονης από ΝΑΤΟϊκά πυρά στο Αφγανιστάν
Τραγικό συμβάν χαρακτηρίζει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών το θάνατο 12χρονης Αφγανής από πυρά Ιταλών στρατιωτών που υπηρετούν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη, διαβεβαιώνοντας ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα. Λουτρό αίματος τη Δευτέρα στο Αφγανιστάν με 25 νεκρούς σε βομβιστικές επιθέσεις.
51
Τραγικό συμβάν χαρακτηρίζει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι το θάνατο 12χρονης Αφγανής από πυρά Ιταλών στρατιωτών που υπηρετούν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη, διαβεβαιώνοντας ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα. Λουτρό αίματος τη Δευτέρα στο Αφγανιστάν με 25 νεκρούς σε βομβιστικές επιθέσεις.
«Θα διεξαχθεί έρευνα και οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές θα κάνουν τα πάντα για τη διαλεύκανση. Όμως, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν που οφείλεται στο γεγονός ότι οι στρατιώτες μας είναι υποχρεωμένοι υπό ορισμένες συνθήκες να εφαρμόσουν συγκεκριμένους κανονισμούς ασφαλείας, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις ηπείρους» σημείωσε ο Φρατίνι.
«Είναι μία κατάσταση κατά την οποία όλοι είναι χαμένοι. Το κορίτσι αυτό πλήρωσε το τίμημα μιας κατάστασης, η οποία δεν εξαρτάται ούτε από τους στρατιώτες μας ούτε από τους πολίτες, αλλά από την τρομοκρατία» επισήμανε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα Messaggero.
Η 12χρονη Αφγανή επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν μείωσε ταχύτητα όταν πλησίασε μία ιταλική στρατιωτική φάλαγγα στο δυτικό Αφγανιστάν. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας το κορίτσι και τραυματίζοντας δύο άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου πήγαιναν σε γάμο στην επαρχία Χεράτ.
«Έβρεχε και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Ξαφνικά είδα φώτα μπροστά μας και τότε εμφανίσθηκε μια φάλαγγα ξένων στρατιωτών» δήλωσε ο 32χρονος Αχμάντ Ουάλι, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο. «Το επόμενο πράγμα που είδα ήταν ότι το μισό πρόσωπο της ανιψιάς μου είχε εξαφανιστεί» είπε.
Εκπρόσωπος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης ISAF στο Αφγανιστάν υποστήριξε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπάκουσε στα συνεχή σήματα, με φώτα, αλλά και με μεγάφωνο, των Ιταλών στρατιωτών και δε σταμάτησε το αυτοκίνητο.
Νέες αιματηρές επιθέσεις
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο αφγανικές επαρχίες.
Μία βόμβα εξερράγη ενώ διερχόταν ένα τρακτέρ που ρυμουλκούσε ένα κάρο γεμάτο επιβάτες στην επαρχία Ζαμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 από τους επιβάτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε αξιωματούχος της επαρχιακής διοίκησης.
Σε άλλη επίθεση στην ίδια επαρχία σκοτώθηκαν έξι φύλακες ασφαλείας στο εργοτάξιο μίας οικοδομής.
Στην ανατολική επαρχία Λανγκμπάν σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας επτά άτομα, ανάμεσά τους ένας δήμαρχος, σωματοφύλακες και χωρικοί, μεταδίδει το BBC.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο καμικάζι ήταν ένα 14χρονο αγόρι…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Συρία: Η κυβέρνηση απελευθέρωσε 126 ανηλίκους από φυλακή όπου κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
- Βρετανοί καταναλωτές: Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς στις αγορές τροφίμων
- ΗΠΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες του 2025
- Έρχεται shrinkflation και στο πασχαλινό καλάθι
- Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει θλίψη για την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
