30

Τη χορήγηση δανείου ύψους 47 δισ. δολαρίων στο Μεξικό ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλνερόν, στη Σύνοδο της G20.

Οι ηγέτες που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο του Λονδίνου αποφάσισαν τη χορήγηση 500 δισ. δολαρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ενισχυθούν οι χώρες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους εξαιτίας του διεθνους οικονομικού κλίματος.

Το Μεξικό έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση με το νόμισμά του να έχει χάσει 20% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ τους τελευταίους 12 μήνες.

Πάντως, η ανακοίνωση από πλευράς Καλντερόν ότι θα ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ είχε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας με το Χρηματιστήριο να ανακάμπτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press