
Θανατικές ποινές «μοιράζει» η Κίνα σε Θιβετιανούς για τις ταραχές στη Λάσα
Την εσχάτη των ποινών επέβαλε δικαστήριο της Κίνας σε δύο Θιβετιανούς σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιφερειακή πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Κρίθηκαν ένοχοι για «εμπρησμούς που στοίχισαν τη ζωή ανθρώπων» στις ταραχές του Μαρτίου του 2008.
51
Δικαστήριο της Κίνας επέβαλε την εσχάτη των ποινών σε δύο Θιβετιανούς για το ρόλο τους στις ταραχές που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιφερειακή πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Κρίθηκαν ένοχοι για «εμπρησμούς που στοίχισαν τη ζωή ανθρώπων» στις ταραχές του Μαρτίου του 2008.
Πρόκειται για τις πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις σε θάνατο που εκδίδει η Κίνα για τη βία της 14ης Μαρτίου του 2008.
Το δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή με διετή αναστολή σε άλλους δύο Θιβετιανούς, ποινή που γενικά στην Κίνα μετατρέπεται σε ισόβια, ενώ σε έναν τρίτο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι οι πέντε καταδικασθέντες δικάστηκαν για τρεις διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμού που προκάλεσαν το θάνατο επτά ατόμων και την καταστροφή πέντε καταστημάτων.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των βουδιστών μοναχών κατά της κινεζικής κυριαρχίας, στις 14 Μαρτίου 2008, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους -σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές- 19 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, ενώ πυροδότησαν
μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές του Θιβέτ.
Εξόριστοι Θιβετιανοί αναφέρουν ότι στις διαδηλώσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου

