F1: Μετά το θρίαμβο στην Αυστραλία, έρχονται 270 απολύσεις στη Brawn
F1: Μετά το θρίαμβο στην Αυστραλία, έρχονται 270 απολύσεις στη Brawn
Η νικήτρια του Grand Prix Αυστραλίας, Brawn GP, πρόκειται να απολύσει πάνω από το 30% των εργαζομένων της στο εργοστάσιο Μπράκλεϊ -περίπου 270 υπαλλήλους της-, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Nick Fry.
Θα χαθούν περίπου 270 δουλειές. Είμαστε περίπου 700 τώρα και μιλήσαμε στο προσωπικό για μείωση στους 430, κάτι τέτοιο, όσοι ήταν και οι εργαζόμενοί μας (σ.σ.: όταν η ομάδα ονομαζόταν BAR-Honda) το 2004. Είναι πολύ ατυχές, αλλά οφείλεται στις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών και στο ότι είμαστε πλέον ιδιωτική ομάδα.
Οι αλλαγές των κανονισμών, για τις οποίες μιλά ο N. Fry, είναι η απαγόρευση δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν και ο περιορισμός χρήσης της αεροσήραγγας, μεταξύ άλλων. Επίσης, η ομάδα δεν χρειάζεται τμήμα κατασκευής του κινητήρα, τον οποίο φέτος αγοράζει από τη Mercedes-Benz.
Κάθε εργαζόμενος της ομάδας ενημερώθηκε με προσωπική επιστολή. Πάντως, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι απολύσεις γίνονται υπό την ιδιοκτησία του Ross Brawn (και των υπόλοιπων τεσσάρων μετόχων της ομάδας) και δεν έγιναν υπό την ιδιοκτησία της Honda – η οποία, παρεμπιπτόντως, φέτος πληρώνει όλη τη μισθοδοσία διότι αυτό είναι οικονομικότερο από τις αποζημιώσεις απολύσεων.
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν «σύντομα» με ή χωρίς το Ιράν
- Η Κολομβία ανταποδίδει τους τελωνειακούς δασμούς 100% στον Ισημερινό
- Βαθμολογία Euroleague: Νίκησαν Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας, έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός
- Euroleague: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής – Ολα τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό