Δοκιμές Χερέθ, 2η ημέρα: Η αναγέννηση της Renault!
Ο Fernando Alonso σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του χειμώνα στην ισπανική πίστα και δήλωσε ότι η Renault είναι ...αληθινά καλά προετοιμασμένη για την προσεχή χρόνια. Μπελάδες αναξιοπιστίας της Brawn GP.
Δύο μήνες μετά τα προβληματικά πρώτα χιλιόμετρα της νέας Renault R28, ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε το χειμερινό πρόγραμμα δοκιμών του σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στη Χερέθ και λέγοντας ότι …είμαστε ειλικρινά πολύ καλά προετοιμασμένοι για την προσεχή αγωνιστική χρονιά!
Ο Ισπανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί αυτό το χειμώνα με μονοθέσιο του 2009 στην πίστα της Ανδαλουσίας, δοκιμάζοντας για 103 γύρους την πλειοψηφία των αεροδυναμικών εξαρτημάτων που θα τοποθετηθούν στο μονοθέσιο στο πρώτο φετινό Grand Prix, στη Μελβούρνη στις 29 Μαρτίου 2009.
Είμαι χαρούμενος με αυτή την ημέρα δοκιμών, διότι συμπληρώσαμε πάνω από 100 γύρους – και αυτός ήταν ο στόχος μας για την τελευταία ημέρα δοκιμών μου», είπε ο δις πρωταθλητής. «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάναμε δοκιμές σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία και τα δεδομένα που συλλέξαμε θα είναι πολύ χρήσιμα για τους πρώτους αγώνες της χρονιάς, οι οποίοι είναι συνήθως αρκετά ζεστοί.
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα δοκιμών μας για την εκπληκτική δουλειά τους αυτό το χειμώνα, διότι είμαστε ειλικρινά πολύ καλά προετοιμασμένοι για την προσεχή αγωνιστική χρονιά. Μπορούμε να πάμε στην Αυστραλία γνωρίζοντας ότι εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο το χρόνο που είχαμε διαθέσιμο, κατέληξε.
Ο επικεφαλής μηχανικός Christian Silk συμπλήρωσε: Σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι με τα αποτελέσματά μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Fernando για την εξαιρετική δουλειά που έκανε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι τόσο καλός δοκιμαστής και εργάστηκε σκληρά για να μας αφήσει καλά προετοιμασμένους για το ξεκίνημα της χρονιάς.
Ο F. Alonso ήταν μόλις 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Rubens Barrichello της Brawn GP, που αφενός συνέχισε να σημειώνει εντυπωσιακούς χρόνους, αφετέρου όμως παρουσίασε νέα προβλήματα αξιοπιστίας.
Ο Jenson Button επιχείρησε το απόγευμα να κάνει προσομοίωση αγώνα, ωστόσο η προσπάθειά του διεκόπη έπειτα από 12 γύρους, εξαιτίας προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο Αγγλος πρόλαβε, πάντως, να σημειώσει τον τρίτο χρόνο της ημέρας, περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον F. Alonso.
Στις δοκιμές σήμερα επέστρεψε και η McLaren, η οποία προσπαθεί να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν αφήσει το νέο της μονοθέσιο στο περιθώριο τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Lewis Hamilton δοκίμασε διάφορα νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα (ειδικά στο πίσω μέρος της ΜΡ4/24, όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα) και έκανε αρκετές συστοιχίες γύρων, για να συλλεχθούν δεδομένα σχετικά με τη φθορά των ελαστικών.
Ο χρόνος της McLaren, για μία ακόμη φορά, ήταν απογοητευτικός – συγκεκριμένα ο Αγγλος ήταν σχεδόν 1,2 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Ισπανό πρώην ομόλογό του. Στο τέλος της κατάταξης βρέθηκε η Williams με τον Nico Rosberg, με διαφορά 0,250 από τον L. Hamilton.
- Ψεύτικοι έρωτες και επιχειρήσεις λάσπης: Η OpenAI αποκαλύπτει πώς το ChatGPT έγινε εργαλείο εξαπάτησης
- Κρήτη: Καρέ – καρέ η πρόσκρουση ΙΧ σε βιτρίνα μίνι μάρκετ στο Ηράκλειο [βίντεο σοκ]
- Ανδρουλάκης: Δικαίωση η απόφαση για την υπόθεση του Predator – Μεγάλη ήττα για το παρακράτος του συστήματος Μαξίμου
- Ηράκλειο: Ιδιώτες προτείνουν στο υπουργείο Μετανάστευσης να νοικιάσει αγροτεμάχια για δομή μεταναστών
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται την 1η Μαρτίου με συναρπαστικές προσφορές
- Μαρόκο: Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί (pic)