
Επί τάπητος η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Σύνοδο των πρυτάνεων
Αρχισε το απόγευμα της Παρασκευής η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Καρπενήσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την Κυριακή ολοκληρώνεται το συνέδριο της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών καθηγητών με την εκλογή νέας διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ.
103
Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Καρπενήσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων, και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλου.
Το απόγευμα της Παρασκευής αρχίζει και το συνέδριο της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών καθηγητών, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή νέας διοίκησης στην ΠΟΣΔΕΠ.
Αναμένεται, μάλιστα, ανατροπή του σκηνικού στην ηγεσία των πανεπιστημιακών στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, καθώς η παράταξη που διοικεί σήμερα την Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, δηλαδή η συνεργασία της Συσπείρωσης (Συνασπισμός) και της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) έχει υποστεί συνεχείς ήττες στις εκλογές που διενεργούνται στα πανεπιστήμια.
Την Δευτέρα ξεκινά επίσημα ο διάλογος για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αναμόρφωση του λυκείου και την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παράλληλα, την Τετάρτη συνεδριάζει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την προεδρία του Γ.Μπαμπινιώτη σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%
- Πετρέλαιο: Η τιμή του WTI ανοίγει με ελαφριά άνοδο, αλλά κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων
- Ισραήλ: Σήμαναν σειρήνες συναγερμού λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο
- Ιράκ: Ρηματική διαμαρτυρία επέδωσαν οι ΗΠΑ στον ιρακινό πρεσβευτή
- Λίβανος: Νέα διαταγή του Ισραήλ για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχή όπου βρίσκεται ο δρόμος προς το αεροδρόμιο
- Ιράν: Να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός ζητά ο Βάντεφουλ από τον Αραγτσί