Η Northern Rock επιστρέφει στη στεγαστική πίστη με κρατικά κονδύλια
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει δισεκατομμύρια στερλίνες στην εθνικοποιημένη, πλέον, Northern Rock προκειμένου η τράπεζα να ξαναρχίσει να παράσχει στεγαστικά δάνεια. Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να ξεπαγώσει η βρετανική αγορά ακινήτων, βοηθώντας την οικονομία να βγει από την ύφεση.
28
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει δισεκατομμύρια στερλίνες στην εθνικοποιημένη, πλέον, Northern Rock προκειμένου η τράπεζα να ξαναρχίσει να παράσχει στεγαστικά δάνεια.
Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου, που πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, με σκοπό να ξεπαγώσει η χρηματοπιστωτική αγορά, βοηθώντας την αγορά ακινήτων και ευρύτερα τη βρετανική οικονομία να βγει από την ύφεση.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2008 η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,5% ενώ οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει έως και 20% με τις πιστώσεις να έχουν στερέψει.
«Είναι καλύτερο να δούμε αυτή την προσπάθεια [της ενίσχυσης της Northern Rock] ως μέρος μία σειράς μέτρων που λαμβάνουμε για να ξαναχτίσουμε το τραπεζικό σύστημα» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ο υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ.
«Θέλω να εξασφαλίσουμε ότι όταν αρχίσει η ανάκαμψη, τα κονδύλια θα είναι εκεί για τις επιχειρήσεις και για τους πολίτες που θέλουν να αγοράσουν σπίτι» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ελπίζει ότι η Northern Rock θα καλύψει το κενό από την μερική απόσυρση των εγχώριων και διεθνών τραπεζών από τη στεγαστική πίστη.
Εντούτοις, όπως ξεκαθαρίζει η βρετανική κυβέρνηση, η Northern Rock δεν θα επιστρέψει στις επιθετικές πιστωτικές τακτικές του παρελθόντος, οι οποίες ευθύνονται για τη σημερινή κρίση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
- Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Ιαπωνία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

