Ανοιξε για δύο ώρες το μπλόκο των αυτοκινητιστών στον Προμαχώνα
Ανοιχτός μέχρι τις 7.00 το απόγευμα παρέμεινε ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα μετά την απόφαση των αυτοκινητιστών να ανοίξουν το μπλόκο για περίπου δύο ώρες, ώστε να απεγκλωβιστούν τα φορτηγά που βρίσκονται εδώ και δύο μέρες στα σύνορα από και προς τη Βουλγαρία.
36
Ανοιχτός μέχρι τις 7.00 το απόγευματουΣαββάτου παρέμεινε ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα μετά την απόφαση των αυτοκινητιστών να ανοίξουν το μπλόκο για περίπου δύο ώρες, ώστε να απεγκλωβιστούν τα φορτηγά που βρίσκονται εδώ και δύο μέρες στα σύνορα από και προς τη Βουλγαρία.
Νωρίς το μεσημέρι, στο μπλόκο που έχουν στήσει οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών μετέβη και ο εισαγγελέας Σερρών μαζί με τον γενικό διευθυντή Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ. Στέργιο Αποστολίδη.
«Αυτόφωρη διαδικασία»
Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους αυτοκινητιστές να ανοίξουν το μπλόκο και τους προειδοποίησε -σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών, Ιωάννη Γεωργάκα- ότι αν δεν ανοίξουν το δρόμο θα ασκηθεί εναντίον τους η αυτόφωρη διαδικασία.
Η ουρά των εγκλωβισμένων φορτηγών σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκα, φτάνει τα 15 χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται ότι παρόμοιο μήκος θα έχει και στη γείτονα χώρα.
Τη Δευτέρα το πρωί εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών πρόκειται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Τα σύνορα του Προμαχώνα θα κλείσουν και πάλι αργά το απόγευμα, ενώ θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων και των λεωφορείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
