36

Ανοιχτός μέχρι τις 7.00 το απόγευματουΣαββάτου παρέμεινε ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα μετά την απόφαση των αυτοκινητιστών να ανοίξουν το μπλόκο για περίπου δύο ώρες, ώστε να απεγκλωβιστούν τα φορτηγά που βρίσκονται εδώ και δύο μέρες στα σύνορα από και προς τη Βουλγαρία.

Νωρίς το μεσημέρι, στο μπλόκο που έχουν στήσει οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών μετέβη και ο εισαγγελέας Σερρών μαζί με τον γενικό διευθυντή Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ. Στέργιο Αποστολίδη.

«Αυτόφωρη διαδικασία»

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους αυτοκινητιστές να ανοίξουν το μπλόκο και τους προειδοποίησε -σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών, Ιωάννη Γεωργάκα- ότι αν δεν ανοίξουν το δρόμο θα ασκηθεί εναντίον τους η αυτόφωρη διαδικασία.

Η ουρά των εγκλωβισμένων φορτηγών σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκα, φτάνει τα 15 χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται ότι παρόμοιο μήκος θα έχει και στη γείτονα χώρα.

Τη Δευτέρα το πρωί εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών πρόκειται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Τα σύνορα του Προμαχώνα θα κλείσουν και πάλι αργά το απόγευμα, ενώ θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων και των λεωφορείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ