
Επενδυτική απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων ερευνούν οι αμερικανικές Αρχές
Οι Αρχές των ΗΠΑ επιδιώκουν το πάγωμα των κεφαλαίων του χρηματοπιστωτικού ομίλου Stanford International Bank, η οποία βρισκόταν στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών για μεγάλο διάστημα, μετά τις πληροφορίες ότι στελέχη του καταχράστηκαν από επενδυτές δισεκατομμύρια δολάρια. Κατηγορίες σε υψηλόβαθμά στελέχη.
95
Οι Αρχές των ΗΠΑ επιδιώκουν το πάγωμα των κεφαλαίων του χρηματοπιστωτικού ομίλου Stanford International Bank μετά τις πληροφορίες ότι στελέχη του καταχράστηκαν από επενδυτές δισεκατομμύρια δολάρια.
Ομοσπονδιακοί πράκτορες μπήκαν την Τρίτη στα γραφεία της επιχείρησης η οποία βρισκόταν στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών για μεγάλο διάστημα.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατάτου Τεξανού επιχειρηματία σερ Αλεν Στάνφορντ και συνεργατών του, όπως και τριών επιχειρήσεων που ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Τα κεφάλαιά τους πάγωσαναπό τις Αρχές.
Ο Στάνφορντ δραστηριοποιούνταν και στο χώρο του αθλητισμού στη Βρετανία, και συγκεκριμένα μετο κρίκετ.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ο όμιλος είχε ενορχηστρώσει μία απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων, «βασισμένη σε ψεύτικες υποσχέσεις και κατασκευασμένα στοιχεία».
Η εταιρεία είχε προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταχράστηκαν λίγα στελέχη της ποσά συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων.
Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία με έδρα το Χιούστον διαχειρίζεται αποθεματικά άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία



