Η πλήρης άρνηση της βραζιλιάνικης πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras να επενδύσει στη Formula 1 και το ενδιαφέρον ενός νέου επενδυτή, που λέγεται ότι είναι ο Richard Branson, ιδιοκτήτης του ομίλου Virgin, περιπλέκει εκ νέου την υποθέση της πώλησης και επιβίωσης της πρώην Honda F1.


Φαίνεται λοιπόν ότι το πλάνο για αγορά της ομάδας από τους διοικητές της, Nick Fry και Ross Brawn (ειδικά μετά την αποχώρηση της Petrobras), ενδεχομένως να ναυαγήσει αν το διοικητικό συμβούλιο της Honda στην Ιαπωνία αποφασίσει να την πουλήσει στον νέο επενδυτή.


Ο όμιλος Virgin δραστηριοποιείται στους τομείς των μετακινήσεων και της ψυχαγωγίας, ωστόσο το 2006 ξεκίνησε επένδυση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων, των Virgin Fuels και ίσως η F1 είναι ένα καλό όχημα προβολής αυτών των προϊόντων.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grandprix.com, αν προχωρήσει με την αγορά της ομάδας του Brackley, ο Richard Branson ενδεχομένως θα αναθέσει το τεχνικό τμήμα της ομάδας στον Adrian Reynard! Οι δύο άνδρες είναι φίλοι – και συνεργάτες στην εταιρεία Virgin Galactic, που διοργανώνει ταξίδια για ιδιώτες στο διάστημα.


Ο A. Reynard, με την εταιρεία του που κατασκευάζει αγωνιστικά αμαξώματα, δραστηριοποιείται για δεκαετίες στη Formula 1 και στα Indycars και ήταν ένας εκ των ιδρυτών της British American Racing, την οποία η Honda αγόρασε για να διαμορφώσει τη Honda F1 στο μέσον της δεκαετίας μας.


Σχετικά με το θέμα της Petrobras, η βραζιλιάνικη εταιρεία -σύμφωνα με πρόσφατες φήμες- θα συμμετείχε στη διάσωση της πρώην Honda F1, ως βασικός χορηγός, τοποθετώντας τον Bruno Senna δίπλα στον Jenson Button, με ιδιοκτήτες της ομάδας τους N. Fry (διευθύνων σύμβουλο) και R. Brawn (αγωνιστικό διευθυντή).


Ωστόσο, η βραζιλιάνικη εταιρεία όχι μόνο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και διέψευσε κάθε φήμη ότι στηρίζει τον B. Senna και, μάλιστα, φαίνεται πως θέλει να αποσύρει τη χορηγία δέκα εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε στο τέλος του 2008 με τη Honda F1.


Επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Formula 1, διότι επιθυμούσε να συνεργάζεται με μια αυτοκινητοβιομηχανία για να συνεχίσει να εξελίσσει τα προϊόντα της (όπως κάνει η Shell με τη Ferrari) και όχι να είναι ένας απλός χορηγός για την προβολή της.


Το ενδιαφέρον ενός τρίτου επενδυτή που ενδιαφέρεται για την αγορά της ομάδας αποκάλυψε και η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph (χωρίς να αναφέρει τη Virgin), γράφοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί την οικονομική σταθερότητα και η F1 θα κάνει καλά να τον έχει στις τάξεις της.


auto.in.gr