30

Ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής, αρμενικής καταγωγής, Σαρλ Αζναβούρ, δήλωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ελβετία. Ο 84χρονος καλλιτέχνης σημείωσε ότι αισθάνεται ικανοποίηση και μεγάλη χαρά.

«Είναι μεγάλη τιμή που η Αρμενία μου πρότεινε να γίνω πρεσβευτής της στην Ελβετία. Αρχικά είχα ενδοιασμούς, στη συνέχεια σκέφτηκα ότι είναι σημαντικό για την Αρμενία και εξαιρετικά σημαντικό για όλους εμάς. Και δέχτηκα την πρόταση με ικανοποίηση και χαρά» δήλωσε.

Ο Αζναβούρ γεννήθηκε στο Παρίσι από Αρμένιους γονείς και το 1988 ίδρυσε την επιτροπή «Αζναβούρ για την Αρμενία», προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα του καταστρεπτικού σεισμού που είχε ισοπεδώσει το βόρειο τμήμα της Αρμενίας.

Σε ηλικία 80 χρόνων, το 2004, ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας της Αρμενίας από τον τότε πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Κοτσαριάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό