103

Μέχρι τέλους θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας μετά το τέλος της 19ης συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλά, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Στη συνάντηση, όπως και στις δύο προηγούμενες, συζητήθηκε το ζήτημα των περιουσιών.

Πριν από τη συνάντηση ο κ. Χριστόφιας είχε δηλώσει ότι τα πρώτα μηνύματα από τις μέχρι στιγμής συζητήσεις στο θέμα του περιουσιακού δεν είναι αισιόδοξα. Υπάρχουν, τόνισε, σοβαρές διαφορές απόψεων.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ σε σύντομη δήλωση του μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση στο περιουσιακό και συζήτησαν τα κριτήρια, πάνω στα οποία θα βασιστεί η συνέχιση της συζήτησης και η επίλυση του περιουσιακού.

Ερωτηθείς, αν υπάρχει σύγκλιση απόψεων, είπε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για σύγκλιση απόψεων, ούτε μπορούν τώρα να βγουν συμπεράσματα.

Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο βρίσκεται τεχνοκράτης από τον Καναδά, ο οποίος τον βοηθά στο έργο του.

ΟΝτάουνερ τόνισε ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι να δώσουν λύση, αλλά να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες να τη βρουν.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ