
Ο γγ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης νέος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας
Τη θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος αναλαμβάνει, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο 37χρονος γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Καρλ-Τεοντόρ τσου Γκούτενμπεργκ.
27
Τη θέση του παραιτηθέντος υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος αναλαμβάνει, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο 37χρονος γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Καρλ-Τεοντόρτσου Γκούτενμπεργκ.
Ο ηγέτης του CSU, συμμάχου των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Γκούτενμπεργκ έχει τα προσόντα για τη θέση.
Το CSU κατέχει δύο χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ, εκ των οποίων το ένα είναι του υπουργείου Οικονομίας.
Ο 37χρονος Καρλ-Τεοντόρ τσου Γκούτενμπεργκ είναι ανερχόμενο «αστέρι» στη Γερμανία, καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα της CSU μόλις το Νοέμβριο.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μίκαελ Γκλος παραιτήθηκε το Σάββατο. Αρχικά, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή, αλλά τελικά την Κυριακή, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) συμφώνησαν να κάνουν δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας.
Ο Μίκαελ Γκλος παραιτήθηκε, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους , την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έχει εισέλθει στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής

