30

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντώνται την Παρασκευή οι αγρότες του νομού Σερρών, οι οποίοι παραμένουν στον Προμαχώνα.

Την Πέμπτη, ομάδα αγροτών πήραν το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγονταν τα εγκαίνια της έκθεσης Zootechnia. Σκοπός τους να συναντήσουν τους υφυπουργούς Κ.Κιλτίδη και Μ.Παπαδόπουλο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, έστησαν μπλόκο στην Καστανούσσα, στα όρια των νομών Σερρών-Κιλκίς, με σκοπό να αποκλείσουν τη διέλευση μικρής ομάδας τρακτέρ που όδευαν προς τη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα το απόγευμα, μια άλλη ομάδα αγροτών από μπλόκο του Προμαχώνα, ξεκίνησε για τη συμπρωτεύουσα από την παλιά εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης. Όμως με την επέμβαση συναδέλφων τους, στην περιοχή του Σοχού, αποτράπηκε η κινητοποίησή τους.

Τελικά, μετά τον καθορισμό του ραντεβού των αγροτών με τον Σωτήρη Χατζηγάκη, οι αγρότες επέστρεψαν στον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής, το ραντεβού έγινε μετά την επέμβαση του υφυπουργού Κ.Κιλτίδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ