«Επανεμφάνιση της τρομοκρατίας» βλέπουν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ
Το κύμα κοινωνικής αναταραχής που συγκλόνισε τη χώρα μας μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» απασχολούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
37
Το κύμα κοινωνικής αναταραχής που συγκλόνισε τη χώρα μας μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια αλλά και η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» απασχολούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σε ενημερωτικό σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, οι Αμερικανοί πολίτες προειδοποιούνται να αποφεύγουν περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Πολυτεχνείο, οι πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας στην Αθήνα, καθώς και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείωμα, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει Το Βήμα τίθεται με προσεκτικό τρόπο και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο επιτρέπει ορισμένες φορές σε διαδηλωτές να το χρησιμοποιούν ως καταφύγιο διαπράττοντας «εγκληματικές πράξεις και βανδαλισμούς».
Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται το ιστορικό της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», «πολλά μέλη» της οποίας συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν (σ.σ.: με τον τρόπο αυτόν αφήνεται καθαρά να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμη ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης). Υπενθυμίζεται η επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στο υπουργείο Πολιτισμού στις 5 Ιανουαρίου, από την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός, ενώ γίνεται αναφορά και στην επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία το 2007.
Σημειώνεται επίσης ότι τα εκτενή θαλάσσια σύνορα της χώρας μας αυξάνουν την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τη δυσκολία φύλαξής τους για να εισέλθουν στην Ευρώπη
Το σημείωμα αυτό, στο οποίο περιλαμβάνονται γενικότερες πληροφορίες για όσους Αμερικανούς θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και ανανεώνεται δύο φορές τον χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
