
Παραιτήθηκε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, επικαλούμενος λόγους υγείας
Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Γκριγκόλ Μγκαλομπλισβίλι παραιτήθηκε, τρεις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επικαλούμενος λόγους υγείας. Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.
91
Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Γκριγκόλ Μγκαλομπλισβίλι παραιτήθηκε, τρεις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επικαλούμενος λόγους υγείας. Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Αντικαταστάτης του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, ο πέμπτος μέσα σε πέντε χρόνια, είναι ο 33χρονος υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός Νίκα Γκιλάουρι.
Ο 35χρονος Μγκαλομπλισβίλι έκανε θεραπεία στη Γερμανία για μια πάθηση στα νεφρά. «Είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να εργαστεί επειδή είναι πολύ άρρωστος» δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, γεωργιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Γεωργίας. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο Σαακασβίλι χτύπησε τον Μγκαλομπλισβίλι κατά τη διάρκεια διαφωνίας. Ο πρόεδρος της Γεωργίας το αρνήθηκε, ωστόσο ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ο Μγκαλομπλισβίλι είχε αναλάβει την 1η Νοεμβρίου 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
- Η Βαλένθια θα διεκδικήσει μόνιμη άδεια στη Euroleague
- Χανταϊός: Η Αυστραλία επαναπατρίζει πολίτες της με αεροσκάφος από το Hondius – Νοσεί και Αμερικανός επιβάτης
- Χανταϊός: Ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 45 ημέρες – Τι λένε Βασιλακόπουλος και Μαγιορκίνης
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
