38

Διακόπτεται από το Σάββατο και για ένα εξάμηνο η κυκλοφορία της γραμμής 3 του Μετρό από το σταθμό Εθνική Αμυνας μέχρι το Αεροδρόμιο, προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής.

Το κοινό θα εξυπηρετείται από τις δύο νέες λεωφορειακές γραμμές Χ5 και Χ6, ενώέχει προβλεφθεί η πύκνωση των λεωφορειακών γραμμών και η πύκνωση των δρομολογίων του προαστιακού στο τμήμα από το Αεροδρόμιο μέχρι τη Νερατζιώτισσα.

Επίσης, αυξάνεται η συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής Α5 «Ακαδημία-Αγ.Παρασκευή-Ανθούσα» (ανά 8 λεπτά).

Τέλος, η γραμμή τρόλεϊ 19 «Μουσείο-Χαλάνδρι» θα εκτελεί δρομολόγια ανά 10 λεπτά στις ώρες αιχμής.

Ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2010. Παράλληλα, κατασκευάζονται και οι σταθμοί στο Νομισματοκοπείο, που θα είναι έτοιμος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ο σταθμός Χολαργού που θα είναι έτοιμος το 2009.

Mέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δοθεί σε λειτουργία οι δύο νέοι σταθμοί της επέκτασης του Περιστερίου, στο Δημαρχείο και την Ανθούπολη.

Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της επέκτασης προς Ελληνικό, μήκους 5,5 χιλιομέτρων, οι σταθμοί στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη βρίσκονται στη φάση των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή των σταθμών στην Ηλιούπολη και στον Αλιμο.

Mέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού του Μετρό στο Χαϊδάρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ