Μείωση 43% στα κέρδη της General Electric το δ΄τρίμηνο του 2008
Για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο υποχώρησαν τα κέρδη της General Electric στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2008, καθώς η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε τον χρηματοοοινομικό βραχίονα του ομίλου. Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996 η μετοχή.
27
Τα κέρδη της General Electric μειώθηκαν κατά 43% στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2008, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες υποχώρησαν στα 3,87 δισ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, από 6,83 δισ. δολάρια ή 68 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2007.
Τα κέρδη ανά μετοχή πριν την πληρωμή του μερίσματος στους κατόχους προνομιούχων μετοχών διαμορφώθηκαν στα 37 σεντς, ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις της αγοράς.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5% στα 46,2 δισ. δολάρια.
Η διοίκηση της GE εκτιμά πως το 2009 θα είναι μια «εξαιρετικά δύσκολη» χρονιά, ωστόσο, όπως τονίζει, καταβάλει προσπάθειες για την ενίσχυση των ταμειακών ροών και της ρευστότητάς της. Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητο τον στόχο για διανομή μερίσματος 1,24 δολαρίων/μετοχή στο σύνολο του έτους.
Η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε έως τα 13,55 δολάρια, από 13,48 το βράδυ της Πέμπτης. Το τελευταίο έτος υποχωρεί κατά 60%, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1996.
h2.relnews { font-size:11px; font-weight:bold; margin:0; padding:0; text-transform:uppercase; border-bottom: solid 1px e2e2e2; padding-bottom: 2px; margin-bottom: 2px; }Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιτωλοακαρνανία: Ποιος ήταν ο 50χρονος που δολοφονήθηκε – Το παρελθόν δράστη και θύματος
- Το Ιράκ κατέλαβε αεροπορική βάση μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Κασσελάκης κατά Τραμπ: Σήμερα η Γροιλανδία, αύριο τι;
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 0-0: Μπλόκο των «Reds στην πρωτοπόρο της Premier League!
- Κραν Μοντανά: Συγκλονίζει η μοναδική υπάλληλος που σώθηκε από τη φωτιά – «Βλέπω συνέχεια τα πρόσωπα των νεκρών»
- Γάζα: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ θεωρεί ότι το Συμβούλιο Ειρήνης θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ
