Κανονικά οι προμήθειες υλικών στα δημόσια νοσοκομεία
Αθήνα: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ενώσεις των προμηθευτών των νοσοκομείων, μετά τη διαβεβαίωση που έλαβαν από τον γγ του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο για άμεση είσπραξη μέρους των οφειλών.
Αθήνα: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ενώσεις των προμηθευτών των νοσοκομείων, μετά τη διαβεβαίωση που έλαβαν από τον γγ του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλο για άμεση είσπραξη μέρους των οφειλών.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των προμηθευτών πως μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 1,5 ώς 2 δισ. ευρώ, έναντι οφειλών περίπου 5 δισ. ευρώ των νοσοκομείων.
Το υπόλοιπο του χρέους θα εξοφληθεί μέσω εντόκων διαπραγματεύσιμων και αφορολόγητων ομολόγων με εγγύηση του δημοσίου, διάρκειας 12 ώς 13 μηνών.
Ωστόσο, εμπλοκή εμφανίζεται στο θέμα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι ζητούν άμεση ενημέρωση για την πορεία νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται να συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του υπουργείου και των γιατρών.
Οι γιατροί ζητούν την κύρωση της σύμβασης χωρίς καμία τροποποίηση, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η συμφωνία παύει να ισχύει.
health.in.gr
- Δεν έχετε στολίσει ακόμη; Τι να προσέξετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»