
To «τιμόνι» του ΟΤΕ αναλαμβάνει επισήμως η Deutsche Telekom
Σε πέντε θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών της Deutsche Telekom στο ΔΣ του ΟΤΕ μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, και πλέον η γερμανική εταιρεία αναλαμβάνει και επισήμως το «τιμόνι» του Οργανισμού. Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι, νέα εθελούσια έξοδος και σενάρια για το μέλλον του Π.Βουρλούμη.
27
Στη διαχείριση της Deutsche Telekom περνά και επισήμως από σήμερα,Πέμπτη, ο ΟΤΕ.
Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση δύο ακόμα στελεχών της Deutsche Telekom στο ΔΣ του Οργανισμού.
Έτσι, τα μέλη της γερμανικής εταιρείας στο ΔΣ θα αυξηθούν σε πέντε, όπως προβλέπει και η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο.
Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο θα μειωθεί κατά μία θέση και το Δημόσιο με την DT θα έχουν από πέντε μέλη έκαστος.
Ο πρόεδρος θα ορίζεται από το Δημόσιο και ο διευθύνων σύμβουλος από την DT. Επίσης, θα συσταθεί τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος με διπλή ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας.
Τα σενάρια για το μέλλον του Π.Βουρλούμη στον ΟΤΕ είναι αντιφατικά. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι οκ. Βουρλούμης θα παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς.
Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, το Δημόσιο θα τοποθετήσει δικό του εκπρόσωπο στη θέση του προέδρου.
Μία από τις πρώτες αποφάσεις της DT θα είναι η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν 24ωερη απεργία την Πέμπτη και θα συγκεντρωθούν έξω από το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης (13:30).
Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ διαμαρτύρονται και για την απόφαση να κλείσουν περίπου 120 καταστήματα του Οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
