
Συμφωνία στη Γερμανία για το νέο διετές σχέδιο ανάκαμψης ύψους 50 δισ. ευρώ
Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία συμφώνησαν για το νέο διετές σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, ενώ εντείνονται οι φόβοι για «βαθιά» ύφεση της γερμανικής οικονομίας το 2009.
27
Το Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που αποτελούν την κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, συμφώνησαν στο νέο διετές σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, το ύψος του οποίου αναμένεται να αγγίξει τα 50 δισ. ευρώ.
Επισήμως, το σχέδιο θα παρουσιασθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα καλύψουν τη διετία 2009-10, ανακοίνωσαν οι αντιπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κλάουντερ και των Σοσιαλδημοκρατών Πέτερ Ραμζάουερ.
Ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτερ Στουκ έχει κάνει λόγο για «τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ», υπογραμμίζοντας πως το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί και από την υποστήριξη που θα παρέσχουν τα τοπικά κρατίδια, προσθέτοντας πως «αναμένει» ότι εν τέλει θα φθάσει τα «50 δισ. ευρώ περίπου».
Οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη: κάποια εξ αυτών εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων, όπως τα μέτρα φοροαπαλλαγών.
Παράλληλα, πεδίο έντονων διαβουλεύσεων αποτελούν και τα μέτρα της βοήθειας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
Για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και το Αποθεματικό Ταμείο του Οργανισμού Απασχόλησης, οι πόροι του οποίου ότι ανέρχονται στα 16 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
