Απόβαση περίπου 1.700 παράνομων μεταναστών το τελευταίο 48ωρο στην Ιταλία
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από την Αφρική έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των... αφίξεων το τελευταίο μόνο 48ωρο σε περίπου 1.700. Ιταλοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών στην Ιταλία από χώρες της Αφρικής το 2008.
103
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από την Αφρική έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των… αφίξεων το τελευταίο μόνο 48ωρο σε περίπου 1.700.
Όπως μετέδωσε το BBC, το ιταλικό ναυτικό εμπόδισε την είσοδο δύο λέμβων με πάνω από 300 άτομα στο νησί, μία μέρα αφού εντοπίστηκαν τέσσερις λέμβοι με 1300 μετανάστες.
Ιταλοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για απότομη αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που έρχονται από την Αφρική τον τελευταίο χρόνο.
Πολλοί είναι αυτοί που ρισκάρουν ένα επικίνδυνο πέρασμα από τη Μεσόγειο προκειμένου να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη από τη Λιβύη.
Το υπουργείο Εξωτερικών μιλά για πάνω από 24.000 μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στην Ιταλία από τον Ιανουάριο ως το Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2007) που ο αριθμός αυτός έφτασε τους 14.000.
Πολλοί από τους μετανάστες αφήνουν πίσω τους πολέμους και τη φτώχεια και φεύγουν από την Αφρική μέσω Λιβύης.
Οι δουλέμποροι τους χρεώνουν περίπου 1.000 δολάρια για να πέρασουν τη Μεσόγειο και από εκεί να βρουν το δικό τους καταφύγιο.
Η Ιταλία και η Λιβύη έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τις ναυτικές περιπόλους για να προσπαθήσουν να μειώσουν τη ροή των μεταναστών.
Η Ιταλία προσφέρθηκε μάλιστα να βοηθήσει τη Λιβύη ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια στα νότια ερημικά σύνορά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Εκβιαστικά διλήμματα και νέες υποσχέσεις, 7 χρόνια μετά, για αναμέτρηση με το βαθύ κράτος
- Bιολάντα: Το επιχειρηματικό θαύμα που σκοτείνιασε μέσα σε μια νύχτα
- Ξεκινά η επιβολή προστίμων από έξυπνες κάμερες – Σε ποια σημεία έχουν εγκατασταθεί
- Θεσσαλονίκη: Μείωση τζίρου κατέγραψε την εορταστική περίοδο το 77% των καταστημάτων
- Όταν ένα γκολ στο 96’ άλλαξε το ποδόσφαιρο
- Η νέα ψηφιακή εποχή του ΑΔΜΗΕ: Ένα «έξυπνο» και ανθεκτικό δίκτυο για το ενεργειακό μέλλον της χώρας


