Nα συναντήσει εκπροσώπους μαθητών και φοιτητών κάλεσε τον Κ.Καραμανλή ο Αλ.Αλαβάνος
Διέξοδο στην κρίση με εγκατάλειψη της στρατηγικής της έντασης και ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλ.Αλαβάνος, που συνάντησε τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ. Επίσης κάλεσε τον Κ.Καραμανλή να συναντηθεί άμεσα με τα 15μελή των μαθητών και τους φοιτητές, και να καλύψει τα βασικά αιτήματά τους για βελτίωση της παιδείας.
93
Να δώσει διέξοδο στη κρίση που υπάρχει με τις κινητοποιήσεις, να εγκαταλείψει τη στρατηγική της έντασης και να δεχθεί εκπροσώπους τω 15μελών συμβουλίων των μαθητών και των φοιτητών, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, που την Παρασκευή είχε συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Ακόμη αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά του Ν.Σαρκοζί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλίας έπιασε το μήνυμα των κινητοποιήσεων» και απέσυρε το νομοσχέδιο για την παιδεία και προέτρεψε τον πρωθυπουργό να καλύψει τα βασικά αιτήματα των νέων για κατεύθυνση του 5% του ΑΕΠ στην παιδεία και αναβάθμιση δημοσίων σχολείων και πανεπιστημίων.
Μετά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις, ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του εκτιμά ιδιαίτερα τον πολύ υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα διάφορα ζητήματα σε δυσχερείς συνθήκες» και συμπλήρωσε πως σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες, αλλά και τις δυσκολίες που διαμορφώνονται από τη σημερινή κατάσταση με την νεολεΐστικη εξέγερση, συγκλίνουν στα περισσότερα ζητήματα.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι το κόμμα του ζητά διέξοδο από τη κρίση αυτή και κάλεσε τον πρωθυπουργό «σε ένα θέμα το οποίο είναι κοινωνικό και πολιτικό να εγκαταλείψει τη στρατηγική της έντασης και να πάρει κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες».
«Τον καλούμε άμεσα να συναντηθεί με εκπροσώπους των 15μελών των μαθητών και των φοιτητικών συλλόγων. Ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμβολικά έστω, συναντήθηκε με εκπροσώπους της γενιάς των 700 ευρώ. Είναι καλύτερα ο πρωθυπουργός να ακούσει τα μηνύματά τους, τις ανησυχίες τους και τις διεκδικήσεις τους, παρά να ακούσει τυπικά τα κάλαντα αυτές τις μέρες».
Ο Α.Αλαβάνος σημείωσε ότι «ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλίας έπιασε το μήνυμα των κινητοποιήσεων της ελληνικής νεολαίας και απέσυρε το νομοσχέδιο για τα εξάμηνα στα λύκεια» και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει σε συγκριμένα μέτρα σε σχέση με τα ζητήματα τα οποία θέτουν οι μαθητές και οι φοιτητές, όπως να δοθεί το 5% για την παιδεία, αλλά και να αναβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια και σχολεία.
Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε ότι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στους προβληματισμούς που εξέθεσαν στον κ. Αλαβάνο, αν η κατάσταση επιδεινωθεί βρήκε «ένα ευήκοον ους».
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινητοποιήσεις και αν εκτιμά ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση σε περίπτωση που δεν παρθούν άμεσα μέτρα ο κ. Μουτζούρης δήλωσε αισιόδοξος.
«Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος, θεωρώ ότι τα πράγματα βαίνουν εκτονούμενα και θεωρώ ότι μετά το νέο έτος όλα θα πάνε καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Αντετοκούνμπο γιατί είναι ταπεινός»
- ΕΟ ΚΚΕ για Γροιλανδία: Απαράδεκτες οι απειλές των ΗΠΑ, συνένοχοι ΕΕ και ΝΑΤΟ
- Δύο γρήγορα γκολ για τη Μπόντο κόντρα στη Σίτι (vids)
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»