89

Ο Αρης επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Πατρών στα «Βασιλικά», αν και αγωνιζόταν χωρίς τον Εβάντρο, πετυχαίνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη του στην διοργάνωση. Παρά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο την προηγούμενη βδομάδα, ο Τερζής εκμεταλλεύτηκε άριστα την πολύ καλή υποδοχή της ομάδας και μοίραζε άψογα το παιχνίδι, με τον Καστελάνο να παίζει διαγώνιος και να είναι εξαιρετικός.

Πολλά προβλήματα στην υποδοχή για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι για τους Πατρινούς, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Μόνος διακριθείς ο Γιορντάνοφ που όμως έδειχνε να παλεύει μόνος του.

O Aρης ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 8-5. Οι κίτρινοι πίεζαν πολύ από το σερβίς, έχοντας ήδη έναν άσο, ενώ είχαν εξαιρετικές τοποθετήσεις στο μπλοκ.

Ο Καστελάνο ήταν εκπληκτικός στην επίθεση και εκμεταλλευόμενος την καλή υποδοχή της ομάδας του έκανε το 16-11.

Ο Αρης προηγήθηκε με 23-18, ωστόσο η ΕΑΠ, παρά το γεγονός ότι συνέχιζε να μην έχει καλή υποδοχή, με πίεση από τα σερβίς του Ζέκοφ μείωσε σε 22-24, αλλά ο Σιλτάλα με καλή επίθεση τελείωσε το σετ (25-22).

Οι Πατρινοί συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υποδοχή, με τον Λαμπρόπουλο αντί του Ζέκοφ και τον Ιωακειμίδη αντί του Νοβότνι, ωστόσο χάρη στις καλές επιθέσεις του Γιορντάνοφ και κάποιες στιγμές αδράνειας του Αρη διατηρούνταν κοντά στο σκορ.

Οπως και στο πρώτο σετ όμως, ο Αρης πήρε προβάδισμα με 14-10, έχοντας φτάσει τους τέσσερις άσους και με τον Καστελάνο να έχει 11/14 τελειωμένες επιθέσεις. Συνεχίζοντας νευρικά σε υποδοχή και μπλοκ η ΕΑΠ δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Αρη, χάνοντας και το δεύτερο σετ με 20-25.

Με τον Γιορντάνοφ να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και να πετυχαίνει δύο συνεχόμενους άσους, η ΕΑΠ έκανε το 7-5 7-8.

Παρά τα λάθη του, ο Αρης βρήκε λύσεις με Σιλτάλα και Μπασούκα στην επίθεση και πήγε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με προβάδισμα 16-13. Οι κίτρινοι έκαναν το 21-18, ωστόσο οι πατρινοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν σε 21-21 και με μπλοκ του Κιτσάντα πέρασαν μπροστά με 22-21.

Με δύο λάθη των φιλοξενούμενων από το σερβίς, οι κίτρινοι έφτασαν στο ματς-μπολ. Οι δύο ομάδες έχασαν από δυο ευκαιρίες για να πάρουν το σετ, το οποίο τελικά κτέληξε στον Αρη, με τον Τζελάτη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Τα σετ: 25-23, 25-20, 27-25.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ