H Fiat κλείνει τα εργοστάσια της από τις 15 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου
Η μία μετά την άλλη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν τη λήψη σκληρών μέτρων για διακοπές λειτουργίας ή και κλείσιμο εργοστασίων. Ο όμιλος Fiat ανακοίνωσε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουρίου όλα τα εργοστάσια στην Ιταλία θα παραμείνουν κλειστά, απόφαση που «καταδικάζει» σε τεχνική ανεργία 48.000 εργαζομένους.
93
Όλα τα εργοστάσια του ομίλου FIAT στην Ιταλία θα κλείσουν στις 15 Δεκεμβρίου λόγω της κρίσης και θα ξαναρχίσουν την παραγωγή τους στις 12 Ιανουαρίου, μια απόφαση που αφορά 48.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα τεθούν σε τεχνική ανεργία ή θα πάρουν άδεια, έγινε έγινε την Παρασκευή γνωστό.
«Όλες οι μονάδες παραγωγής θα κλείσουν», κατά την περίοδο αυτή, «το μέτρο αυτό θα πλήξει 48.000 άτομα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.
Σημειώνεται ότι ένας μισθωτός σε τεχνική ανεργία, σύστημα που χρηματοδοτείται από το κράτος και τις κοινωνικές ασφαλίσεις, λαμβάνει περίπου 800 ευρώ το μήνα στην Ιταλία.
«Η κρίση της αγοράς πλήττει όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.
Ο όμιλος, που δεν έχει κάνει γενική ανακοίνωση, κοινοποίησε την απόφασή του αυτή τις τελευταίες εβδομάδες στους εκπροσώπους των συνδικάτων σε κάθε εργοστάσιο του.
Η χρήση της πρακτικής αυτής από την FIAT είναι πολύ συχνή αφότου επιδεινώθηκε η οικονομική κρίση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα
- Ελλάδα – Ουγγαρία 12-15: «Καθίζηση» στο 2ο ημίχρονο και αποκλεισμός από τον τελικό για την Εθνική (vid)
- Ενοίκια: Ο χάρτης των τιμών και οι περιοχές [πίνακες]