Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της «πιστωτικής ασφυξίας» ζητούν οι έμποροι λιανικής
Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της «πιστωτικής ασφυξίας» της αγοράς ζήτησαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Στ.Καλαφάτη οι έμποροι λιανικής κατά τη διάρκεια συνάντησής τους. Ο υφυπουργός υποσχέθηκε τη μελέτη, προώθηση και αξιολόγηση των βασικών τους αιτημάτων.
103
Στο πρόβλημα της «πιστωτικής ασφυξίας» και στην ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που θα αυξήσουν τις παρεχόμενες πιστώσεις στην αγορά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) στο γεύμα συνάντησης εργασίας που παρέθεσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Στ.Καλαφάτη.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε τρέχοντα συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το θέμα της λειτουργίας των λιανεμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να αναθερμανθεί η αγοραστική ζήτηση και να τονωθεί η εμπορική δραστηριότητα, καθώς επίσης και το θέμα της κατάργησης του τρέχοντος νόμου περί εκπτώσεων.
Ο υφυπουργός, με τη σειρά του, υποσχέθηκε τη μελέτη, αξιολόγηση και προώθηση των βασικών αιτημάτων του ΣΕΛΠΕ με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία συνθηκών ομαλής λειτουργίας της αγοράς, καθώς και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του καταναλωτή.
Τόνισε ακόμη τη σημαντική συμβολή του οργανωμένου λιανεμπορίου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και σχολίασε το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο Σύνδεσμος παράλληλα με τους λοιπούς εμπορικούς συλλόγους ως άτυπος σύμβουλος και συνομιλητής του υπουργείου για θέματα λειτουργίας της αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέμπη: Παραδέχτηκε διαγραφές υλικού ο εκπρόσωπος της Interstar – «Ήταν… σκουπίδια»
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

