Στο υπουργείο Υγείας θα περάσει σταδιακά η τιμολόγηση των φαρμάκων
Αθήνα: Από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Υγείας θα περάσει σταδιακά η τιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα μας, όπως είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist για την Υγεία ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αθήνα: Από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Υγείας θα περάσει σταδιακά η τιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα μας, όπως είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist για την Υγεία ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Διονύσης Φιλιώτης εξέφρασε τον προβληματισμό αλλά και τις επιφυλάξεις του, καθώς είπε ότι δεν μπορεί να είναι θέμα προσωπικής πολιτικής το ποιος θα τιμολογεί τα φάρμακα.
Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις θεωρούν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης γνωρίζει τους μηχανισμούς τιμολόγησης και εκφράζουν το σκεπτικισμό τους τι θα γίνει όταν αυτή η διαδικασία περάσει στο υπουργείο Υγείας.
Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά κυβερνητικών πολιτικών, είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, απάντησε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος στην ομιλία του, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΟΦ αλλά και στην έμφαση που θα δοθεί στα προσεχή χρόνια στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας στη χώρα μας.
Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το πρώτο εξάμηνο που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος για τις προμήθειες, μέσω διαγωνισμών, έχουν εξοικονομηθεί 50 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να εξοικονομηθούν συνολικά 500 εκατ. ευρώ από τις προμήθεις προς τα δημόσια νοσοκομεία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό στην Πιερία που βρέθηκε μέσα σε αγροτικό
- Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε Κρήτη και Χίο – Κατολισθήσεις, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί κατοίκων
- «Marca»: «Αυτή η ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague…»
- Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Σαπφούς
- Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας – Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ