30

Ανόδου συνέχεια για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και την Τρίτη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.901,42 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,96%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 204,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: του Εμπορίου κατά 8,18%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 6,38%, των Χημικών κατά 2,99% και των Κατασκευών κατά 2,67%. 

Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 0,86%, των Τροφίμων-ποτών κατά 0,68% και των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 0,05%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,27%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,50% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,75%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 130 ενισχύθηκαν, 84 υποχώρησαν και 57 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κερδίζει 1,28% και ο Nasdaq 0,49%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ