Νέα προσφυγή συλλόγων κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων
Προσφυγή κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων κατέθεσαν στο ΣτΕ μεταξύ άλλων σύλλογοι εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, ο σύλλογος προσωπικού Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.
103
Προσφυγή κατά της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σύλλογοι εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό, ο σύλλογος προσωπικού Ταμείου Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων (ΤΑΝΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού κ.ά.
Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση αποφάσεων της υπουργού Απασχόλησης για το διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και για την κατανομή του προσωπικού του ΤΑΝΠΥ μεταξύ ΟΑΕΕ και του Ταμείου επικουρικής ασφάλισης ιδιωτικού τομέα.
Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή τους υποστηρίζουν, ότι ο νόμος 3655/08 που προέβλεψε τη συγχώνευση του Ταμείου τους είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ακόμη οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες υπουργικές ρυθμίσεις:
– Πλήττονται δικαιώματα από την κύρια και επικουρική ασφάλισή τους.
– Προσβάλλεται η περιούσια του Ταμείου τους, καθώς άλλοι ελλειμματικοί κλάδοι θα απορροφήσουν μοιραία αποθεματικά και περιουσιακά στοιχεία του.
– Καταργείται η αυτοδιοίκηση του Ταμείου τους, αφού στα Διοικητικά Συμβούλια των δυο οργανισμών δεν προβλέπεται ούτε καν συμβολική συμμετοχή εκπροσώπων τους που μετείχαν στο πρώην αυτοτελές Ταμείο τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 93-74: Με εξαιρετικό Τολιόπουλο οι «πράσινοι»
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)


