«Ένεση» ρευστότητας 3,5 δισ. ευρώ σε μία ακόμα τράπεζα από τη βελγική κυβέρνηση
Μετά τη στήριξη που παρείχε στις Fortis και Dexia, η βελγική κυβέρνηση προχωρά σε διοχέτευση ρευστότητας, ύψους 3,5 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές, στον τραπεζασφαλιστικό όμιλο KBC ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στην ανατολική Ευρώπη.
27
Μετά τη στήριξη που παρείχε στις Fortis και Dexia, η βελγική κυβέρνηση προχωρά σε διοχέτευση ρευστότητας στον τραπεζασφαλιστικό όμιλο KBC, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στην ανατολική Ευρώπη και του οποίου η μετοχή κατέγραψε μεγάλη πτώση τις τελευταίες εβδομάδες.
Η KBC θα εκδώσει μετοχές αξίας 3,5 δισ. ευρώ, που δεν ενσωματώνουν δικαίωμα ψήφου, τις οποίες θα αγοράσει το βελγικό κράτος.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα ορίσει δύο εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της KBC, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα έγκρισης σε περιπτώσεις λήψης αποφάσεων στρατηγικής σημασίας.
Η KBC δεν θα διανείμει μέρισμα το 2008 και θα χρησιμοποιήσει τα 2,25 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στον τραπεζικό τομέα και τα υπόλοιπα 1,25 δισ. ευρώ στις δραστηριότητές της στον τομέα των ασφαλειών, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσει τις «μελλοντικές προκλήσεις» της αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση