Ποινική δίωξη εναντίον επίδοξων καταληψιών σε λύκειο στη Ρόδο
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο μαθητές και έναν εξωσχολικό, 16 έως 18 ετών, που συμμετείχαν σε απόπειρα κατάληψης και φέρονται να πέταξαν μολότοφ στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, το οποίο είναι και το μόνο λύκειο του νησιού που δεν τελεί υπό κατάληψη.
36
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο μαθητές και έναν εξωσχολικό, 16 έως 18 ετών, που συμμετείχαν σε απόπειρα κατάληψης στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, το οποίο είναι και το μόνο λύκειο του νησιού που δεν τελεί υπό κατάληψη.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το σχολείο λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ακούστηκαν μικρές εκρήξεις, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε προήλθαν από βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομία παρενέβη και έπειτα από προσαγωγές συνέλαβε τους τρεις νεαρούς στις δύο τα ξημερώματα. Ο ένας κατηγορείται ότι εκσφενδόνισε μολότοφ στο προαύλιο, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να τον βοήθησαν. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.
«Πιστεύω πως ο εισαγγελέας θα καταλογίσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν και θα πράξει τα δέοντα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και ήμασταν τυχεροί που δεν έγινε κάτι χειρότερο» δήλωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μηνάς Νικολάου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα είναι 180, ενώ η ΟΛΜΕ ανεβάζει τον αριθμό στα περίπου 300.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Live η ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή για το αγροτικό
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

