Ποινική δίωξη εναντίον επίδοξων καταληψιών σε λύκειο στη Ρόδο
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο μαθητές και έναν εξωσχολικό, 16 έως 18 ετών, που συμμετείχαν σε απόπειρα κατάληψης και φέρονται να πέταξαν μολότοφ στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, το οποίο είναι και το μόνο λύκειο του νησιού που δεν τελεί υπό κατάληψη.
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε δύο μαθητές και έναν εξωσχολικό, 16 έως 18 ετών, που συμμετείχαν σε απόπειρα κατάληψης στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, το οποίο είναι και το μόνο λύκειο του νησιού που δεν τελεί υπό κατάληψη.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το σχολείο λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος ακούστηκαν μικρές εκρήξεις, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε προήλθαν από βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομία παρενέβη και έπειτα από προσαγωγές συνέλαβε τους τρεις νεαρούς στις δύο τα ξημερώματα. Ο ένας κατηγορείται ότι εκσφενδόνισε μολότοφ στο προαύλιο, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να τον βοήθησαν. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες.
«Πιστεύω πως ο εισαγγελέας θα καταλογίσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν και θα πράξει τα δέοντα. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και ήμασταν τυχεροί που δεν έγινε κάτι χειρότερο» δήλωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μηνάς Νικολάου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα είναι 180, ενώ η ΟΛΜΕ ανεβάζει τον αριθμό στα περίπου 300.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα