Στην Ελλάδα ο Κεν Λόουτς στο πλαίσιο του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Την Κυριακή θα βρεθεί στην Αθήνα ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, στο πλαίσιο του 21ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Ο Κ.Λόουτς θα παραστεί στην τελετή λήξης του Πανοράματος, θα βραβευθεί για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά, ενώ τη Δευτέρα θα δώσει διάλεξη στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
91
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, στο πλαίσιο του 21ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην τελετή λήξης του Πανοράματος, θα βραβευθεί για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά, ενώ τη Δευτέρα θα δώσει διάλεξη στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Ο Κεν Λόουτς επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα πέρυσι, αλλά μια ξαφνική ασθένεια δεν του το επέτρεψε. Φέτος όμως επιστρέφει για να παραλάβει στις 19 Οκτωβρίου το Ειδικό Βραβείο για τη συμβολή του στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης.
Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί ο σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό, σπουδαστές της Έβδομης Τέχνης και σκηνοθέτες για το έργο και τις συνεργασίες του.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η επόμενη μέρα», θα προβληθεί η ταινία του Κεν Λόουτς, Kes, η οποία αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα αγόρι κι ένα γεράκι.
Ο Κεν Λόουτς αναδεικνύει μέσα από τις ταινίες του τα προβλήματα των χαμηλών και μεσαίων τάξεων της Βρετανίας.
Μερικές από τις γνωστότερες ταινίες του είναι οι: «Riff-Raff» (1991), «Βροχή από πέτρες», «Ladybird, Ladybird», ενώ γνώρισε την επιτυχία με το «Γη και ελευθερία» (1995) για τον ισπανικό εμφύλιο και το «Τραγούδι της Κάρλα» (1996). Το 2006 κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών για την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442