
Κέντρο υποδοχής μεταναστών θα δημιουργηθεί στο Ρίο της Πάτρας
Στο Δρέπανο, περιοχή του δήμου Ρίου στο νομό Αχαΐας σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Πάτρα, θα κατασκευαστεί το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών. Επιλέχτηκε έκταση 40 στρεμμάτων με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 1.000 ανθρώπων.
95
Στο Δρέπανο, περιοχή του δήμου Ρίου στο νομό Αχαΐας, θα κατασκευαστεί το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά από μελέτη δέκα εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες περιλαμβάνονταν στη σχετική έκθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επελέγη η περιοχή, έκτασης 40 στρεμμάτων που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Πάτρα.
Η έκταση θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη καθώς μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής και να δεχθεί για φιλοξενία περί τα 1.000 άτομα.
Το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό «ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος, που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και πρόκειται για λύση, που σέβεται τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας μας και ταιριάζει στον πολιτισμό και την ιστορία μας».
Επισημαίνεται ακόμα ότι «ήδη έχουν σχεδιαστεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και τα αναγκαία επιπλέον μέτρα, ώστε το ζήτημα να αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και, πάντοτε, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου».
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων, ώστε το συντομότερο δυνατό, το Κέντρο να αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους μετανάστες. Τη δαπάνη της ανέγερσης του κέντρου αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ καταφέρεται εναντίον του πάπα Λέοντα – Είναι «υπερβολικά φιλελεύθερος»
- Αχαρνές: Ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι από χρήση κροτίδας
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές