30

Πυκνώνουν οι αναφορές και οι αιχμές του Αρχιεπισκόπου για τα όσα συμβαίνουν στη μονή Βατοπαιδίου.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ιεραρχίας ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στο λαό, ενώ για το Βατοπαίδιο τόνισε ότι αποτελεί σκάνδαλο μοναστηριακής περιουσίας.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και την ενότητα της ιεραρχίας:

«Αυτή η επιτυχής συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και η ενοχλητική πίεσις απο διάφορους χώρους να πάρουμε θέση υπεύθυνο σε προβαλλόμενο σκάνδαλο μοναστηριακής περιουσίας στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο, με προτρέπουν να καταθέσω στο σεπτό σώμα της Ιεραρχίας μια προσωπική άποψη: μια συντεταγμένη και ευνομούμενη Πολιτεία και μία Εκκλησία που διακονεί τον ίδιο λαό με την πρώτη, έχουν χρέος να συνεργάζονται προς ωφέλεια αυτού του λαού» σημείωσε.

Η Σύνοδος ασχολείται με θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ