38

Ο Τάσος Γκούσης κατέθεσεστον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία εμπλέκεται μετά το θετικό δείγμα μεθυλτριενολόνης σε έλεγχο από το ΕΣΚΑΝ στα τέλη Ιουλίου, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Φουκούι της Ιαπωνίας με την εθνική ομάδα στίβου για ολιγοήμερη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα ο 29χρονος Ελληνας σπρίντερ, που είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, αρνήθηκε ότι εν γνώσει έκανε χρήση οποιασδήποτε ουσίας και μέσω του δικηγόρου Αλέξη Κούγια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αφού όπως υποστηρίζει τέθηκε η ζωή του σε κίνδυνο.

Κατάθεση στελέχους της ΔΟΕ

Ο διευθυντής της Υγειονομικής Επιτροπής της ΔΟΕ Πατρίκ Σαμάς κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών.

Ο κ. Σαμάς είχε προταθεί ως μάρτυρας στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΔΟΕ Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ζητώντας να διερευνηθούν οι υποθέσεις κρουσμάτων ντόπινγκ.

Mετά το πέρας της κατάθεσής του ο κ. Σαμάς ανέφερε ότι ήρθε να βοηθήσει την ελληνική Δικαιοσύνη που πράττει το καθήκον της για τη διερεύνηση των υποθέσεων ντόπινγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ