Αντιδρούν οι δικαστικοί στη διενέργεια πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος δικαστή
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών, με αφορμή τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος δικαστή, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος δικαίωσε συμβασιούχους του υπ.Πολιτισμού, μη ακολουθώντας σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
103
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δικαστικών λειτουργών, με αφορμή τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του προέδρου Πρωτοδικών Ν.Σαλάτα, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος δικαίωσε συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, μη ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ΔΣ Συμβούλια της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, τονίζουν:
«Η, εκ μέρους δικαστή, κρίση νομικού ζητήματος αντίθετα προς απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου ελέγχεται με τα ένδικα μέσα και, στο μέτρο που παρίσταται αναιτιολόγητη, αξιολογείται από τα αρμόδια όργανα για την εξέταση της ποιοτικής απόδοσης των δικαστών.
Η επαναλαμβανόμενη χρήση της πειθαρχικής διαδικασίας, με αφορμή τη διατύπωση δικαστικής κρίσης ή την έκφραση γνώμης σε ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, υπονομεύει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, γιατί, ανεξάρτητα από την τελική απαλλακτική κρίση, δημιουργεί την εντύπωση ότι επιδιώκεται ο επηρεασμός του φρονήματος των δικαστικών λειτουργών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»