Διαφωνεί ο Λευκός Οίκος για την αιφνιδιαστική μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά 520.000 βαρέλια ημερησίως προκείμένου να ανασταλεί η πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου. Πτωτική πορεία για το πετρέλαιο, κάτω από τα 100 δολάρια το μπρεντ.
95
Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή του κατά 520.000 βαρέλια ημερησίως προκείμένου να ανασταλεί η πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου.
Η Ουάσινγκτον ζητά να υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά πετρελαίου στην αγορά.
Η απόφαση του ΟΠΕΚ θα επαναφέρει την παραγωγή στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2007 και, όπως αναφέρουν οι αναλυτές πρόκειται για μία προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές πάνω από τα 100 δολάρια.
Ουσιαστικά, οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να αναθεωρήσουν τους περίπλοκους στόχους για τις ποσοστώσεις της παραγωγής, με αποτέλεσμα, πρακτικά, να μειώσουν την προσφορά κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις μετά την μη αναμενόμενη απόφαση του ΟΠΕΚ.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίασε το απόγευμα (8 ώρα Ελλάδος) πτώση κατά 68 σεντς και βρισκόταν στα 102,58 δολάρια το βαρέλι. Την Τρίτη, η τιμή είχε υποχωρήσει στα 101,74 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Την ίδια στιγμή, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ ήταν μειωμένη κατά 1,37 δολάρια και βρισκόταν στα 98,97 δολάρια το βαρέλι. Την Τρίτη, η τιμή του μπρεντ είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο αν και στο κλείσιμο των συνεδριάσεων ανέκαμψε και πάλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αυτή η μεγάλη επιτυχία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους – Οι Take That όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά
- Ολυμπιακός: Ποιοι είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League (pics)
- Συστήθηκε ομάδα εργασίας για την επίσπευση αδειοδότησης καταφυγίων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- «Πάμε με καλή ψυχολογία»: Τι είπε ο προπονητής του Άγιαξ για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Κλειστό το πορθμείο
- Αττική: Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

