Unilever και οκτώ σούπερ μάρκετ καλεί για ακρόαση το Νοέμβριο η Επιτροπή Ανταγωνισμού
Στην ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις της εταιρείας Unilever Hellas ΑΕΒΕ, με οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αναφέρεται εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή.
27
Στην ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις της εταιρείας Unilever Hellas ΑΕΒΕ, με οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αναφέρεται εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.
Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας που διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον κλάδο των απορρυπαντικών προϊόντων, ολοκληρώθηκε μια πρώτη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης, που εστιάζει την προσοχή της στα αποτελέσματα διερεύνησης των συμβάσεων βιομηχανίας και λιανεμπορίου αναφορικά με την απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών.
Ειδικότερα, η πρώτη αυτή εισήγηση, η οποία επισημαίνεται ότι δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, πραγματεύεται την ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις της Unilever Hellas ΑΕΒΕ με οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατά την χρονική περίοδο 2000-2003.
Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Unilever Hellas ΑΕΒΕ και οι εμπλεκόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν κλητευθεί στις 13 Νοεμβρίου ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής για την εξέταση της εν λόγω υπόθεσης.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία δηλώνει ότι είναι πάγια αρχή της να μην σχολιάζει ανακοινώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ διευκρινίζει ότι η σημερινή ανακοίνωση αφορά σε εισήγηση της Γραμματείας και όχι απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Παράλληλα, σημειώνεται πως «η αναφορά που γίνεται στην εισήγηση σχετικά με την εταιρεία μας, έχει από εξαετίας παύσει να ισχύει με πρωτοβουλία της εταιρείας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews

