Να επιτραπεί η υιοθεσία σε ανύπαντρα ζευγάρια και μεμονωμένα άτομα ζητά η Αλ.Μουσολίνι
Πρόταση να μπορούν να υιοθετούν παιδιά τα ανύπαντρα ζευγάρια, αλλά και άνδρες και γυναίκες που ζουν μόνοι εξέφρασε η Ιταλίδα βουλευτής, Αλεσάντρα Μουσολίνι, ταράζοντας τα νερά της χώρας που μέχρι τώρα επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από άνδρες και γυναίκες χωρίς σύντροφο μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
103
Η Ιταλίδα βουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο με την κεντροδεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «τάραξε τα νερά», με την πρότασή της «να μπορούν να υιοθετούν παιδιά και τα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, αλλά και οι άνδρες και οι γυναίκες οι οποίοι ζουν μόνοι και επιθυμούν να γίνουν γονείς».
Η εγγονή του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι πρόσθεσε επίσης ότι «χρειάζεται ένας νέος νόμος, προς την κατεύθυνση αυτή, ο οποίος να ευνοεί όποιον θέλει να πάρει ένα παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα για ορφανά».
Οι θέσεις αυτές της Μουσολίνι προκάλεσαν πολιτικό «βραχυκύκλωμα».
Οι εκπρόσωποι της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, από το «Δημοκρατικό Κόμμα», δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν τη στήριξή τους, ενώ οι κεντροδεξιοί δεν σχολιάζουν την πρόταση.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η συντηρητική παράταξη είναι σε αμηχανία, λαμβανομένης υπόψη και της αρνητικής αντίδρασης του Βατικανού.
Ο επίσκοπος Έλιο Σγκρέτσια, πρόεδρος της «Ακαδημίας της Αγίας Έδρας για τη Ζωή», τονίζει ότι «οι εγγυήσεις που προσφέρει σε ένα παιδί, ένα παντρεμένο ζευγάρι, είναι πολύ περισσότερες από εκείνες των ανύπαντρων ζευγαριών ή όσων ζουν μόνοι».
Ο καθολικός υψηλόβαθμος κληρικός, πιστεύει επίσης ότι με έναν νόμο σαν και αυτόν που προτείνει η Μουσολίνι, «θα φτάναμε στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων».
Η Ιταλίδα βουλευτής, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω και προειδοποιεί: «Θα καταγγείλουμε τα όσα συμβαίνουν σε ιδρύματα που φιλοξενούν εγκαταλειμμένα και ορφανά παιδιά. Ορισμένες φορές πρόκειται για πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία, τα ανήλικα, βασανίζονται σωματικά και ψυχολογικά».
Η ισχύουσα νομοθεσία, στην Ιταλία, επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες χωρίς σύντροφο, να προχωρήσουν σε υιοθεσία, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Όταν, δηλαδή, τα παιδιά παρουσιάζουν κάποια αναπηρία, ή όταν έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες προσαρμογής στο χώρο στον οποίο ζουν.
Η συζήτηση για το θέμα, στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής βουλής, αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο. Η πρόταση της Α. Μουσολίνη, όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται σίγουρα να ανάψει νέες, «φθινοπωρινές φωτιές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός τώρα στη Ζάκυνθο
- Γροιλανδία: Ο Τραμπ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά η αλήθεια δεν είναι με το μέρος του
- Η Κρίστεν Στιούαρτ σκέφτεται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ λόγω Τραμπ – «Δεν μπορώ να δουλέψω ελεύθερα»
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα»
- Μεντιλίμπαρ για την τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι λυπηρό»
- Γάζα: Η Χαμάς επιδιώκει ρόλο στην αστυνομία του θύλακα, ενόψει των συνομιλιών για τον αφοπλισμό της


