
«Εθνική» θέλει και πάλι τη μεγαλύτερη τράπεζα της Βενεζουέλας ο Ούγκο Τσάβες
Την πρόθεσή του να εθνικοποιήσει την μεγαλύτερη τράπεζα της Βενεζουέλας, η οποία σήμερα ανήκει στην ισπανική Santander, έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Η τράπεζα είχε πωληθεί στη Santander το 1994. Αριθμεί 285 καταστήματα και το μερίδιό της στην αγορά φτάνει το 12%.
30
Την πρόθεσή του να εθνικοποιήσει την μεγαλύτερη τράπεζα της Βενεζουέλας (Banco de Venezuela), η οποία σήμερα ανήκει στην ισπανική Santander, έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Η τράπεζα είχε πωληθεί στη Santander το 1994. Αριθμεί 285 καταστήματα και το μερίδιό της στην αγορά φτάνει το 12%. Τα κέρδη της μέχρι τον Ιούνιο του 2008 έφτασαν τα 109 εκατ. ευρώ (+29%), ενώ έχει τρία εκατομμύρια πελάτες.
Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ξεκαθάρισε ότι το Κράτος προτίθεται να πληρώσει το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου τον έλεγχο της τράπεζας.
H συγκεκριμένη τράπεζα είχε εθνικοποιηθεί το 1994, σε μια περίοδο που η χρηματοπιστωτική κρίση είχε σχεδόν τινάξει στον αέρα το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Το 1996, η Santander πλήρωσε 301,1 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το 80% των μετοχών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο – 55χρονος έχει ταμπουρωθεί σε διαμέρισμα αφού χτύπησε τη μητέρα του – Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
- Αρκτική: Η κινητικότητα που προμηνύει σύγκρουση – Τι τη φέρνει στο επίκεντρο των ανταγωνισμών
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Χατζηδάκης: Νέες φοροαπαλλαγές και μέτρα στήριξης τον Σεπτέμβριο
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
