Το Ασφαλιστικό επί τάπητος στη συνάντηση Παπανδρέου με τη ΓΣΕΒΕΕ
Ως «απειλή για το βιοτέχνη που βάζει σε κίνδυνο τη σύνταξή του» χαρακτήρισε τον νέο ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Η Συνομοσπονδία εξήγγειλε κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο.
30
Ως «απειλή για το βιοτέχνη που βάζει σε κίνδυνο τη σύνταξή του» χαρακτήρισε τον νέο ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για απαξίωση των βασικών δικτύων ασφάλειας εκ μέρους της κυβέρνησης.
«Από τη μια μεριά ζητάνε από τον Έλληνα βιοτέχνη, τον μικρό και τον μεσαίο επιχειρηματία να είναι η βασική ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, να πάρουν ρίσκα σε μια παγκόσμια, ανταγωνιστική οικονομία, από την άλλη μεριά όμως, ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει βασικά δίκτυα ασφάλειας, όπως είναι η απαξίωση στο δημόσιο τομέα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας» είπε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης έχει βάλει σε κίνδυνο τη σύνταξη του βιοτέχνη και αποτελεί τεράστιο κίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για τη δυνατότητά του να συνεχίσει το παραγωγικό του έργο.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την ουσιαστική, θεσμική, και οικονομική στήριξη του ΟΑΕΕ και την ανάληψη από πλευράς του κράτους όλων των προνοιακών υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ανάγκες που έχει αυτός ο κλάδος.
«Ο ασφαλιστικός μας μηχανισμός, ο ΟΑΕΕ έχει ξεπεράσει τα όρια του γκρεμού. Δεν βρίσκεται υπό την απειλή της κατάρρευσης, είναι υπό κατάρρευση» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, κάνοντας λόγο για χαρακτηριστική υποχρηματοδότηση του ταμείου και αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργείου Απασχόλησης.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο γγ της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Σκορίνης προανήγγειλε πανελλαδικές κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου και τις 13 Οκτωβρίου με κλείσιμο καταστημάτων και μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εξάλλου, σχολιάζοντας τα περί διεύρυνσης του ωραρίου και της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε πως κάτι τέτοιο ενισχύει το ρόλο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, αυξάνει το ολιγοπώλιο και εκείνο που θα «εισπράξει» αργότερα ο καταναλωτής θα είναι η ακρίβεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα Ζηλανδία: Απίθανο να βρεθούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που έπληξε κάμπινγκ
- Συρία: Οι Κούρδοι παραδίδουν και άλλη φυλακή στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς εκπνέει η εκεχειρία
- Ουκρανία: Αιματηρές ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Καράκας απαιτούν την απελευθέρωση του Μαδούρο
- Δόγμα Τραμπ: Πρωτοφανής στρατιωτική διάσκεψη των ΗΠΑ με 34 χώρες του Δυτικού Ημισφαιρίου
- Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ