Διαφορετικές οι απόψεις των δύο φύλων για τις ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας
Λονδίνο: Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Nature.
Λονδίνο: Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Nature.
Περίπου οι μισές γυναίκες εξ αυτών που απάντησαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση, δήλωσαν ότι η ευκαιριακή σεξουαλική επαφή (one night stand) ήταν τελικά κακή ιδέα.
Τέσσερις στους πέντε άνδρες, αντίθετα, δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από το ευκαιριακό σεξ.
Η Δρ Αννα Κάμπελ από το Πανεπιστήμιο του Ντούρχαμ που ηγήθηκε της ερευνητικής διαδικασίας εξηγεί ότι η δημοσκόπηση αποκαλύπτει δεν υπάρχει εξελικτικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή.
Το ερωτηματολόγιο απάντησαν 1.700 άτομα που είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους ερωτική επαφή.
Ενώ οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονταν περισσότερο ευχαριστημένοι, σεξουαλικά ικανοποιημένοι και με αυτοπεποίθηση μετά από το ευκαιριακό σεξ, οι γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν ανήσυχες για το γεγονός ότι ένιωθα πως τις είχαν χρησιμοποιήσει και απογοητευμένες.
Μερικοί από τους λόγους για τις ευκαιριακές ερωτικές επαφές ήταν η αίσθηση ότι η υπήρχε πιθανότητα για την απαρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης.
Σύμφωνα με τους νόμους της εξέλιξης των ειδών, οι γυναίκες φέρουν το φορτίο της γονικής φροντίδας και πιστεύεται γενικώς ότι έχουν το πλεονέκτημα να επιλέγουν τον σύντροφο τους προσεκτικά και παραμένουν πιστές για να διασφαλίσουν ότι το σύντροφος δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι μεγαλώνει το παιδί ενός άλλου άνδρα.
Πρόσφατα, βιολόγοι δήλωσαν ότι τα θηλυκά μπορούν να επωφεληθούν από το ζευγάρωμα με πολλά αρσενικά, αυξάνοντας την γενετική ετερογένεια των απογόνων, και αν ένας υψηλής ποιότητας άνδρας μείνει με την γυναίκα για πάντα, θα έχουν το πλεονέκτημα να μεγαλώσουν ένα παιδί με εξαιρετικά γονίδια.
Ωστόσο, αν οι γυναίκες ήταν σχεδιασμένες από την εξελικτική διαδικασία για μεσοπρόθεσμες σχέσεις, θα τις απολάμβαναν περισσότερο, και η δημοσκόπηση δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
health.in.gr
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης στο Iράν – «Εκτός ορίων» η κατάσταση
- Βόλος: «Η μία γυναίκα βγήκε στην αυλή τυλιγμένη στις φλόγες» – Χαροπαλεύει ο γιος της που προσπάθησε να σώσει μάνα και γιαγιά
- Σίφνος: Βγήκε στους δρόμους για την Υγεία – Μαζική πορεία μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις
- Σε απόγνωση η Οσάκα – Σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
